Скука. И за този човек се водеше война между Президент и

...
Скука. И за този човек се водеше война между Президент и
Коментари Харесай

И оставка не може да подаде без да чете от листа. Голям професионалист, но по какво?

Скука.

 

И за този човек се водеше война сред Президент и държавно управление?

Това ли е равнището? Тъжно. Защото и министърът…

 

Държавният глава отхвърли да подпише декрет за освобождението на какмубешеимето… Тодоров, тъй като бил огромен експерт.

 

Да забележим.

Ето какво написа в Уикипедия:

 

" Роден е на 26 януари 1965 година в Пловдив. През 1986 година приключва Висшето национално военно учебно заведение във Велико Търново. През 1992 година постъпва в Министерство на вътрешните работи като шпионин към „ Магистрална полиция “, бранш „ Криминална полиция “ на Първо районно ръководство в Пловдив. Остава на тази позиция до 1998 година В интервала 1998 – 2003 година е шеф на група в бранш „ Криминална полиция “ в Трето районно ръководство Пловдив. Между 2003 и 2005 година е шеф на бранш „ Престъпления по пътищата “ в Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пловдив. От 2005 до 2021 година е шеф на Първо районно ръководство в Пловдив. През май 2021 година е краткотрайно заместник-директор на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пловдив, а от юни същата година краткотрайно е шеф на дирекцията. С декрет № 202 на президента на Република България от 5 август 2021 година е назначен за основен секретар на Министерството на вътрешните работи ".

 

Скромно и постно.

 

Може би огромният експерт щеше да е по-полезен като взводен и ротен пълководец в армията, в случай че беше останал в нея, само че индивидът решил да се опитва в „ Магистрална полиция “. После станал огромен началник на Първо РПУ в Пловдив. Там се задържал цели... 16 години. Страхотно развиване! После малко краткотрайно тук, малко краткотрайно там и хайде – основен секретар на Министерство на вътрешните работи. С декрет на Румен Радев.

 

От Пловдив и други са ставали основни секретари, само че бяха равнище.

 

И какви професионални триумфи в разкриването на проведената престъпност, да вземем за пример, е пожънал Тодоров откакто е прибрал в килера армейската фуражка? Да е разкрил проведени незаконни групи? Поръчкови убийства? Кражби на милиони от автомагистрали? Нередности към приватизацията на Пловдивския панаир? Тези въпроси си задаваха доста чиновници във ведомството от първи ден на неговото предопределение.

 

От 2008 година в Министерство на вътрешните работи офицерските звания са сменени от комисарски, само че пред медиите Тодоров се показа за военачалник и изрецитира: Служа на Република България! Стига, бе - а ние си мислихме, че служи на президента, тъй като особено и персонално благодари на него. Не на чиновниците на Министерство на вътрешните работи, да вземем за пример.

 

Да не би Тодоров да не знае, че всички в Министерство на вътрешните работи (в армията също) служат на обществото, закона и страната, а не на този или оня политик? Преди него се изредиха цяла редичка, които служеха - и още го вършат под булото на политиката - на Бойко Борисов. Този пък – на Радев. След дни ще узнаем, че е назначен на висока служба в президентството, не се съмнявайте. Щатът там се разтяга като съветски баян…

 

Прочетох коментар в мрежата, че Тодоров бил постъпил като същински мъж. Глупости.

Ако беше същински мъж, щеше да е наясно, че постът не му е по размер, а  ходатайствата на двама президентски съветници са съобразени с нещо друго и то не е неговия професионализъм. Поредният „ наш човек “, повярвал си, че носи в раницата си маршалски скиптър.

 

Никакво въображение на „ Дондуков “ 2.

 

И един въпрос: Ще освободи ли Петър Тодоров служебното жилище в София или към този момент го е купил на добра цена?

 

Огнян Стефанов
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР